Putra Avenue Community Forum @ Putra Heights Subang Jaya
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Recommended By Forum

Water Filter Di Rumah Anda - It's A Must!!

Go down

Water Filter Di Rumah Anda - It's A Must!! Empty Water Filter Di Rumah Anda - It's A Must!!

Post  azharazwana on 6/7/2010, 12:56 pm

The All New Rx-Water - Sistem Air Bamboo-Qun Pertama di Dunia

Teknologi yang diperkenalkan dengan Sistem Terbaharu ini adalah yang pertama & satu-satu seumpamanya di DUNIA dalam sistem penapisan air di rumah.

Ramai orang dah tahu mengenai RxWater, banyak penyakit yang telah sembuh dengan izin Allah S.W.T.

Kini, sistemnya diperbaharui dan mempunyai fungsi 2 dalam 1 sistem iaitu:

Rx Water + Rx Ozone(membunuh bakteria dan menghilangkan bau segala busuk).

Sistem Penapisan Air Berpenawar 2-Dalam-1 yang sangat unik, 'The All-New Rx-Water' merupakan inovasi terhebat oleh Dato Dr. Noordin Darus.


The All New Rx-Water yang terbaru ini mempunyai beberapa kriteria baru yang sangat unik selain mengekalkan bahan utama & sifat unik RxWater lama yang mengeluarkan Air yang bersifat Suci, mengekal & melestarikan 'Roh' air yang bersifat 'Hidup' & berpenawar serta mengekalkan unsur Tanah Liat khas yang menyucikan & menyamak bekalan air dari kehadiran unsur2 najis berat, (ingat! terdapat beratus-ratus kandang Khinzir di tepi2 sungai di negara kita.


Sungai2 ini bersambungan & berakhir di Reservoir kita - boleh sampaikah ke rumah kita? Ia memberikan sifat penawar dan gelombang Medan Tenaga GeMaMit (Gelombang Magnetik Mineral Tanah Liat) yang unik pada RxWater sejak hampir 8 tahun yang lalu. Ia adalah kombinasi Air RxWater yang 'Hidup' dan berpenawar dengan sifat keAlkalian & Teknologi FIR yang ditambah secara semulajadi & juga Teknologi Air Ozon yang menjadikannya juga sebagai Food Detoxifier atau Sterilizer yang hebat dengan hanya 'Satu Sentuhan' sahaja pada butang khas Alat penapis ini.

Nilai tambah baru yang terdapat pada Sistem terbaharu 'The All-New RxWater' ini adalah:
1)Agen Bio-Aktif Bamboo-Qun yang pertama seumpamanya di Dunia dan dipatenkan oleh Worldwellness Network - Ia diadaptasikan dari teknologi zaman Dinasti Ming pada tahun 1486 yang menyimpan air yang diambil dari perigi Diraja dan disimpan di dalam Buluh khas. Zat bio-aktif Buluh adalah 10 kali ganda lebih kuat dari Arang kayu atau Arang Tempurung. Air yang tersimpan ini menjadi begitu bersih & selamat kerana agen bio-aktif Bamboo-Qun ini 'hidup dengan memakan bakteria'. Di samping ianya memberi rasa sedap dan Tenaga FIR semulajadi kepada Air

2)Biominex Beads pula mengion & mengalkali Air dan menghasilkan pH air dari 8 ke 8.5 di samping Activated Carbon yang menyerap bau-bauan, warna & bahan toksik seperti Klorin

3)Teknologi Crystal Ball mewujudkan Pemindahan Tenaga & pengaktifan penyembuhan semulajadi ( ia sama seperti batu-batuan kristal mahal yang dijual di kedai2 kristal yang mempunyai nilai Terapeutik)


4) Rx-Ozone: The All New Rx-Water bukan sahaja menapis air minuman dan menghasilkan air berkhasiat, tetapi ia juga mampu mengeluarkan air padat Ozon untuk membasmi kuman, bakteria, bahan kimia & bau dalam penyediaan makanan dan kegunaan harian. One Touch Technology pada Plat elektronik menggunakan kuasa rendah untuk menghasilkan Ozon pada konsentrasi 0.125-0.255 ppm untuk digabungkan bersama RxWater. Ia merupakan Food Detoxifier & Sterilizer yang hebat .
Antara fungsi-fungsi Rx-Ozone ini ialah:

* Air padat Ozon bertindak 3000X lebih kuat dari Klorin (tanpa bahaya seperti Klorin)

* Menghilangkan kotoran, bahan kimia, racun, bakteria & Virus. Ia bertindak sebagai sterilizer yang kuat tetapi selamat

*Menghilangkan bau, bahan pengawet, RACUN KULAT & RACUN SERANGGA pada Sayur-sayuran, buah-buahan dan makanan2 lain (dengan merendamnya ke dalam air padat Ozon). Racun pada Sayur-sayuran & Buah-buahan adalah antara penyumbang utama pada pelbagai jenis Kanser (lihat keratan akhbar di atas).

* Mengekalkan kesegaran makanan

* Menghilangkan bau hanyir pada ikan (terutama ikan air tawar) dan makanan2 laut lain. Membuang bahan antibiotik & Hormon pada daging Ayam & daging Lembu/Kambing dengan merendamnya. Bahan Antibiotik yang disuntik pada haiwan ternakan ini memberi kesan negatif pada kandungan ibu2 yang hamil & kanak2 seperti kecacatan, merosakkan fungsi otak, masalah genetik dll


* Menghilangkan bau-bau yang melekat pada tangan seperti bau Durian, bawang putih, belacan dll dengan hanya membasuhnya dalam 1 minit sahaja tanpa menggunakan sabun


* Menghilangkan bau yang tak sedap pada mulut (bau petai, Jering, Durian, bau tar rokok dll) dengan berkumur-kumur dengannya dan bau badan yang kuat dengan menyapu bahagian tubuh dengan air Rx-Ozone


*Pensteril botol bayi (jangan lagi basuh botol bayi dengan air mendidih, kononnya untuk bunuh kuman, sebaliknya kita membebaskan bahan Biosphine A,sejenis komponen petroleum dari bahan botol tadi yang berbahaya pada Bayi untuk jangka panjang), mensteril peralatan dapur, gigi palsu, contact lense, berus gigi, sudu, senduk & garfu, sinki, mainan kanak-kanak, lantai, akuarium, tub mandi, sesuai digunakan di Spa, menghilangkan bau 'hancing' pada lantai bilik air dengan hanya satu siraman sahaja tanpa perlu disental selain boleh diguna untuk merendam pakaian bagi menghilangkan bau hapak & kotoran pada pakaian (malah lebih hebat dari menggunakan peluntur seperti Clorox dll tanpa apa2 kesan kimia yang 'tajam' pada kulit kita dari bahan Klorin konsentrasi tinggi). Air Rx-Ozon juga boleh digunakan untuk perawatan muka yang berjerawat, berjeragat, menyembuhkan kudis, luka, jangkitan kulat pada kulit seperti panau, atheletes foot, kurap dll selain bagus untuk digunakan untuk berkumur-kumur bagi menyembuhkan sakit tekak, bisa2 dari luka2 dalam mulut dll. Hebat kan?

Harga? Ia adalah antara yang paling lumayan di pasaran walaupun menawarkan ciri-ciri yang hebat & bersifat Multipurpose. Cuba anda buat perbandingan jika anda perlu membeli 1 alat sistem penapis air & 1 lagi alat Ozonizer atau Ozone Sterilizer di pasaran sekarang.

The All-New RxWater telah dilancarkan secara rasmi di Shah Alam Convention Centre pada 27 hb Jun 2010 (12pm)dan sedang dipromosikan secara besar-besaran di seluruh negara.


*Jika Trade-In Rx-Water Filter lama (masih berfungsi), nilai rebet untuk trade-in ialah RM600. Untuk jenama2 lain, nilai rebetnya ialah RM500.

Harga ahli ialah RM2880 (Harga Runcitnya ialah RM3280).

Skim bayaran mudah Ansuran 0% interest (dari harga Member, bukan harga Runcit)
6X atau 12X Ansuran dengan Kad Kredit dari Bank2 Tempatan :

Skim Pembayaran Kad Kredit Ansuran (0 % Ezy-Payment) - Diproses melalui HQ (Pemegang Kad harus hadir ke HQ):

* Maybank - 6 bulan & 12 Bulan
* Ambank - 6, 12 & 24 bulan
* Public Bank - 6 & 12 bulan
* CIMB Bank - 6 & 12 bulan
* Hong Leong Bank - 6 & 12 bulan
* HSBC & MBF) - 6 & 12 bulan

Pelan Pembiayaan 0% Rx-Water - Diproses Melalui Pengisian Borang sahaja (Pemegang kad tak perlu hadir ke HQ)

* Hong Leong Bank - 6 & 12 Bulan
* AmBank - 6 & 12 Bulan
* Public Bank - 6 & 12 Bulan
* Maybank - 6 bulan
* Bank Islam - 12 & 24 Bulan


* Sila hubungi saya, Azhar ( 0193293499 ) untuk pesanan, pemasangan atau keterangan lanjut.

Fakta:
Tubuh akan hilang 1.7 liter air satu hari melalui proses pernafasan dan
kumbuhan.

*Bayangkan jika anda cuma minum seliter sehari!


Kenapa air terlalu penting kepada tubuh manusia?

-Otak kita mengandungi 90% air

*Lihat di sekolah, anak siapa yang selalu menjinjing botol air? Dan anak
siapa yang selalunya bijak?

-Otot kita 75% air

-Tulang kita 22% air

-Darah kita 83% air

*Air menstabilkan suhu badan
*Air mengangkut nutrisi dan oksigen ke dalam sel Air melembabkan udara dalam paru-paru Air meningkatkan kadar metabolisma!
*Air melindungi organ-organ
*Air membantu organ-organ untuk serap nutrisi dengan baik Air melindungi dan melembabkan rawan

Apa yang berlaku sekiranya kita kekurangan air?

# Tubuh selalu kepenatan
# Sakit kepala yang kerap atau migrain
# Sembelit
# Ketegangan otot
# Tekanan darah yang tidak seimbang
# Masalah buah pinggang
# Kulit kering
# Risiko Kematian


Cepat!!! Keterangan lanjut layari http://mkama.worldwellness.com.my

Atau hubungi saya ditalian:

0193293499(Azhar)


"Jika anda fikirkan kesihatan itu mahal, cubalah kesakitan"


azharazwana

Posts : 1
Join date : 2010-07-06

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum